W
NW
N
N
NE
W
the Degree Confluence Project
E
SW
S
S
SE
E

Uzbekistan : Toshkent

7.4 km (4.6 miles) SW of Baygysh, Toshkent, Uzbekistan
Approx. altitude: 307 m (1007 ft)
([?] maps: Google MapQuest Multimap world confnav)
Antipode: 41°S 111°W

Accuracy: 15 m (49 ft)
Click on any of the images for the full-sized picture.

#2: North #3: West #4: South #5: Bridge #6: Channel #7: Chirchik #8: Ishak #9: 00'00

  { Main | Search | Countries | Information | Member Page | Random }

  41°N 69°E  

#1: CP 41N 69E

(visited by Gennady Sharov, Petrovich and Ikhtiyar)

English

04-Feb-2004 -- В 12 часов дня мы выехали из Ташкента и направились на юг в сторону бывшего поселка Москва. За 40 минут мы проделали 95% пути. Здесь мы должны были повернуть в сторону вспаханного поля. Дорога у поля оборвалась, до точки оставалось 2400 метров. Мы бросили машину, надеясь, что с ней ничего не произойдет и уверенно двинулись вперед, к заветной цели. Пройдя двести метров мы уперлись в арык.

Через каких-то полчаса мы нашли переправу. Дальше путь лежал через свежевспаханное хлопковое поле. В конце поля мы были практически не в состоянии продолжать путь пешком. На наше счастье бригада пахарей подвезла нас на своей машине к самой точке. Здесь

мы, как и полагается, сделали контрольные снимки Юга, Севера, Востока и Запада. Эта точка лежит в 100 метрах от реки Чирчик. В этом месте река разделяется на два русла и бурно бежит по мелководью. Здесь мы произвели торжественный обряд посвящения новобранцев в отряд Confluence Hunters. Отметили это событие по-русски – бутылкой русской водки. Обратный путь мы хотели проделать на альтернативном транспорте, но на его счастье нам попалась попутка, которая отвезла нас к брошенной машине.

English

04-Feb-2004 -- Our tour to the second Uzbekistan point begun afternoon. Thirty minutes later, we reached the nearest position to the desired point. Distance to CP was about 2400 meters, but a channel blocked our path. Half of an hour later, we found a bridge. But the fresh ploughed field became a new obstruction for our journey. At the opposite end of the field, we were impossible to continue our journey. On our happiness, the brigade of plowmen has brought up us by their car right to the point. Here we made control pictures of the South, North, East and West sides. Our point lies on a bench of river Chirchik. Here we made a solemn ceremony of dedication new recruits for Confluence Hunters team. We noted this event in a Russian manner – via a bottle of Russian vodka.


 All pictures
#1: CP 41N 69E
#2: North
#3: West
#4: South
#5: Bridge
#6: Channel
#7: Chirchik
#8: Ishak
#9: 00'00
ALL: All pictures on one page (broadband access recommended)