W
NW
N
N
NE
W
the Degree Confluence Project
E
SW
S
S
SE
E

Turkey

1.9 km (1.2 miles) N of Uylubağı, Yozgat, Turkey
Approx. altitude: 1048 m (3438 ft)
([?] maps: Google MapQuest OpenStreetMap ConfluenceNavigator)
Antipode: 40°S 144°W

Accuracy: 4 m (13 ft)
Quality: good

Click on any of the images for the full-sized picture.

#2: East #3: South #4: West #5: GPS #6: We at the point #7: Entering Uylubağı village

  { Main | Search | Countries | Information | Member Page | Random }

  40°N 36°E (visit #2)  

#1: North

(visited by Tolga Kanık and Derya Duman)

English version

Türkçe

07-Ara-2008 --

6 Aralık 2008 Cumartesi
Uzun kurban bayramı tatili bize yeni bir confluence projesi olanağı sundu. 8 gün boyunca Kuzey Doğu Türkiye’deki 12 kesişim noktasına ulaşmaya çalışacağız. Daha önceden yaptığımız uzun ve zorlu kesişim ekspedisyonları sayesinde tecrübemizi son derece arttırdık. Dolayısıyla, etkinliğimize hazırlanırken hiçbir detayı atlamadık. Dizüstü bilgisayarımıza noktalara en verimli yaklaşımı belirlemek üzere Google Earth veri tabanını yükledik ve çeşitli ölçeklerde yol haritalarını Google Earth’e oturttuk. Böylece internet olmadan da noktaya yaklaşımı üç boyutlu olarak etüd edebilecektik. Garmin CS-x GPS’imize yörenin topoğrafik görüntülerini ve takip edeceğimiz rotaları kaydettik. Ayrıca Google Map’den güncel köy yollarını temin ettik. Map Source yazılımı ile de GPS’te takip edeceğimiz rotalara kolaylıkla ulaşma imkanımız olacaktı. Arada sırada biraz hayal kırıklığı yaratsa da faydalı olduğuna inandığımız “Köy Köy Türkiye” karayolları kitabımızı da yanımıza aldık. 41N hattındaki kesişimler yoğun ve geçit vermez bitki örtüsüne sahip Karadeniz sahil kesiminde olduğundan bir budama makası ve de ne olur ne olmaz diye bir balta edindik. Hiçbir şeyi şansa bırakmak istemiyorduk. Telsizlerimizi, yedek bataryalarımızı, arabada ekipmanlarımızı şarj edebilmek için 220 V inverterimizi, zincirimizi, yedek benzin depomuzu, buz kazmalarımızı, kramponlar ve tüm kampçılık araç ve gereçlerimizi arabamıza yükledik. Son derece profesyonel bir şekilde yeni maceramıza başlamaya artık hazırdık.

16:36 civarı Ankara’dan yola çıktık. Yoğun şehir trafiğinden kurtulduktan sonra Yozgat’ta durup tandır kebabının tadına baktık. Kısa bir şehir gezisinin arkasından Akdağmadeni’ni geçip biraz ileride “Kayakışla-Taşpınar” sapağındaki benzin istasyonunda geceyi arabamızda geçirmeye karar verdik.

7 Aralık 2008 Pazar
Sabah istasyondan aldığımız bilgiler doğrultusunda ana yoldan biraz daha doğuya devam edip “Şehyşamil” sapağından kuzeye döndük. 24 km’lik bir yolculuk sonucu önce “Sulusaray” asfaltına oradan da sola dönerek sırasıyla “Selimiye-Alanyurt” ve “Uylubağı” köyüne döndük. Kısa bir sabah koşusuyla tarlaların üzerinden noktaya ulaştık. Noktanın dibinde her zamanki gibi bir yol varmış! Neyseki spor yapmayı seviyoruz! Dönüş için aynı kullanmaktansa “Sulusaray-Yeşilyurt-Çamlıbel” üzerinden doğuya D850 karayoluna ulaşarak “Sivas-Erzincan” yoluna bağlanmayı hedefledik. Sulusaray kasabasından geçerken 200 metre solumuzda “Sebastiapolis” tunç–antik yerleşimine ait buluntularının sergilendiği bir müze olduğunu öğrendik. Müze kapalıydı ama bahçedeki steller görülebiliyordu. Doğrusu ilginç bir tecrübe oldu.

English

07-Dec-2008 --

06 December 2008 Saturday
Another bank holiday good for another adventure! We are going to aim 12 DCPs in 8 days' time all across northeastern Turkey. Thanks to our previous DCP expeditions, we gained a lot of experience. As a matter of fact, we literally did not take chances on anything. We gathered geographical information such as Google Earth and Google Map images for route accession, digital topographic maps of various scales, downloaded Google Earth data with integrated maps for off-line access, uploaded maps and designated optimum confluence routes to our Garmin CSX GPS, a decent scale road book, Map Source software enabling us to reach all the route data within moments' notice. Moreover, we brought crampons, ice axes, a chain for the car tire, a tank of reserve fuel not to get stuck in the middle of nowhere, all sorts of camping equipment, a couple of radios, and even a pair of pruning shears with an axe to overcome impassible vegetation of the Black Sea region. We were then well equipped and ready for the challenge more than ever!

We set off at 16:36 leaving the city congestion behind. Having arrived “Kayakışla-Taşpınar” junction we pulled over at a gas station and had a deep sleep in our car.

07 December 2008 Sunday
According to the news gathered at the station, it wasn’t quite feasible to follow this diversion towards the point. Instead, we went a little more ahead and pulled off by “Şeyhşamil” turn. A 24-km drive took us to “Sulusaray” road. Then, with a few successive left turns, we reached near the DCP via “Selimiye” and “Alanyurt” villages. A hasty run made us step up right over the point.

We decided to go east to intersect the highway D 850 thinking it would save us some time. En route, we had a brief visit to a tiny museum in Sulusaray town exhibiting finds and steles from the nearby “Sebastiopolis” bronze-ancient site.

  • Odometre / Trip Odometer: 385 km
  • Noktaya Yürünen Mesafe / Distance Walked to DCP: 768 m
  • Sıcaklık / Temperature: 13.4 ºC
  • İrtifa Başlangıç / Initial Altitude: 1046 m
  • İrtifa Nokta / Altitude at DCP: 1045 m
  • Çıkış / Start: 11:07
  • Varış / Arrival: 11:16
  • Dönüş / Return: 11:29

Continued at 40N 37E.


 All pictures
#1: North
#2: East
#3: South
#4: West
#5: GPS
#6: We at the point
#7: Entering Uylubağı village
ALL: All pictures on one page